4eabda0b5ed7c39475fe705075361de8Pro ty, kteří nejsou zastánci Apple Watch, ať už kvůli ceně nebo jednodenní výdrži na baterii, tak možná uvítají minimalistickou náhradu v podobě FitBit Alta. FitBit, jak už jeho jméno napovídá, je jednoduchý fitness náramek, který počítá spálené kalorie, celkový čas cvičení apod.



Ale FitBit Alta může sloužit jako chytré hodinky, díky propojení s iPhonem vás bude informovat o přichozích hovorech či zprávách, událostech v kalendáři. Hlavní výhodou je více než jednodenní výdrž na baterii, takže FitBit můžete využít k analýze vašeho spánku.

Design a pocity

FitBit Alta má stejnou tloušťku jako Apple Watch, ale design má celkově propracovanější. Samotné zařízení měří čtyři centimetry a je široké něco přes jeden centimetr. Můžete si také vybrat z široké škály náramků, dokonce můžete vybírat i různé FitBit zařízení.

Displej náramku je velmi ostrý a disponuje technologií OLED. Celkově je displej úzký, tak zde není prostor pro zobrazení spousty informací. Na souhr činností je pak lepší použít aplikaci ve vašem iPhonu.

fitbit-alta_accessory-band-how-to

Používání

Displej není sice dotykový, ale zapne se, jakmile otočíte displej k sobě. Stejně tak jej můžete probudit poklepáním na displej, i když není dotykový, k této funkci využívá akcelerometr. Kvůli úzkému displeji se informace zobrazují ve svislém směru. Na hodinkách se vám primárně zobrazuje čas, můžete však nastavit jestli chcete vertikální nebo horizontální zobrazení.

fitbit-alta_fitbit-app-ios_dashboard

Fitness náramek FitBit Alta má až pětidenní výdrž na baterii, takže jej můžete pohodlně využít k analýze spánku nebo se večer nemusíte strachovat, že se vám vybije. U FitBit si můžete nastavit vibrační alarm, který vás probudí.

fitbit-alta_sleep

Ceny 

Cena FitBit Alta začíná na 129,95 dolarech, což je 3 335 korun a můžete vybírat ze standardních barevných kombinací. Dražší verze stojí 3 845 Kč, dále si můžete pořídit kožené pásky, které vás vyjdou na 1 500 Kč nebo kovové náramky, které stojí 3 300 Kč.

fitbit-alta_gold_bracelet_clock

Zdroj: 9to5mac.com