Apple Store iconRuská společnost Elcomsoft, která prodává vládám a korporacím crackovací nástroje pro iPhone, tvrdí, že Apple posílá záznamy hovorů v reálném čase na Apple servery, i když máte zálohování pomocí iCloud vypnuto. Protokoly hovorů jsou na serverech uloženy až čtyři měsíce.



Navíc Vladimir Katalov, CEO společnosti Elcomsoft, v rozhovoru pro Forbes dodal, že nejsou nahrávány pouze tradiční telefonní hovory, ale i na hovory FaceTime nebo ty pomocí aplikace Skype či WhatsApp. Katalov řekl, že jsou odesílány protokoly hovorů téměř v reálném čase, a to vše, když máte povolenou funkci iCloud Drive, ale i když funkci vypnete, tak synchronizace dat bude probíhat dále.

Katalov po těchto zjištěních zpochybnil informace, které společnost uvádí na svých stránkách, tam tvrdí, že protokoly hovorů FaceTime ukládá po dobu třiceti dnů. Ale Katalov zjistil, že hovory jsou ukládány déle než čtyři měsíce.

Forenzní expert iOS, Jonathan Zdziarski, řekl, že to bylo jen nedopatření společnosti Apple a nebyl to její záměr. Apple se k tomuto tvrzení vyjádřil tak, že historii volání nabízí jako službu pro zákazníky, aby si mohli své hovory vrátit. Společnost Apple je hluboce zavázaná k ochraně dat svých uživatelů. Všechna data jsou šifrovaná a k přístupu k nim potřebujete znát Apple ID a heslo.

iphone_7_5se

Zdroj: 9to5mac.com