twitter-iconV souvislosti s tím, jak se snaží Twitter udržet stávající a přilákat nové uživatele, přišel s novou funkcí, která umožňuje objevit další uživatele. Uživatelé nyní mohou vytvářet vlastní QR kódy, aby je bylo snažší sledovat a objevit.



Twitter QR kódy jsou jedinečné pro každého uživatele, uprostřed každého z nich se nachází profilová fotka uživatele. K vytvoření vlatsního QR kódu musíte jít na kartu s vlastním profilem a kliknout na ikonku ozubeného kolečka. V nabídce najděte novou funkci QR kód, když na ni kliknete, tak se vám zobrazí buď možnost skenování QR kódu nebo možnost jak zobrazit a sdílet svůj vlastní QR kód.

Nová funkce je podobná té, co je u Snapchatu. Pro naskenování kódu použiteje fotoaparát iPhonu nebo použijete již vyfocený QR kód. Po naskenování kódu budete přesměrování na účet uživatele, a poté ho můžete začít sledovat.

Lze předpokládat, že Twitter se snaží o získání nových uživatelů. Společnost se tak snaží držet krok se službami jako je Instagram a Snapchat.

snimek-obrazovky-2016-11-21-v-10-23-19

Zdroj: 9to5mac.com