apple-touch-iconNová kniha společnosti Apple, která stojí 199 nebo 299 dolarů podle velikosti, vyvolala smíšené reakce. Jony Ive na to řekl, že společnost nemusela vytvořit knihu, ale cítila povinnost tak učinit. Rozhovor proběhl pro japonský designový web.



Jony Ive prozradil, že na knize začali pracovat před osmi lety, protože měli pocit, že by měli vytvořit archiv toho, co vyrobili. Jony Ive to cítil jako povinnost, důvod je zřejmý, designéry mnohem více zajímá to, co přinese budoucnost. Je to příklad toho, co jsme se naučili a vytvořili jako tým.

Jony Ive přiznal, že když pracovali na iPhonu, měli velké obavy, aby byl vůbec provozu schopný. Jako příklad uvedl spojení dotykového displeje a světelného senzoru, dlouho totiž přemýšleli, jak deaktivovat dotykový displej, když ho přiložíte k uchu. Jony Ive dále přiznává, že inovace přicházejí pomalu, a spíše v podobě malých změn. Dodal, že je těžší vylepšit něco, co už existuje, než to co je nové. Proto si radši počká na dokonalý produkt.

Jony Ive ještě prozradil, že na straně 135 můžete vidět rozbitý iPhone, protože to jednoduše designéři se svými produkty občas dělají.

book

Zdroj: 9to5mac.com