Siri_iconSpolečnosti Apple byl schválen patent, který umožňuje Siri, aby pomohla při plánování schůzek v iMessage. Na jednom obrázku z patentu je ukázáno, jak Siri zareaguje na větu: „Jak dlouho vám bude trvat cesta sem, lidi?“



Siri vyhodnotí odpověď na tuto otázku tak, že zjistí polohu účastníků chatu v iMessage. V jiném případě najde vhodný den, kdy se všichni mohou sejít na oběd, a to tak že má přístup k aplikaci Kalendář.

Siri tak zvládne úkoly typu „Uspořádej oběd se Samem“. Siri bude vědět, kdo z vašich kontaktů je Sam a pomocí iCloud získá přístup k aplikaci Kalendář obou účastníků, a podle volného času vytvoří danou událost. Tato nová funkce Siri se hodí v případě, pokud má na schůzku přijít více lidí, protože sama zjistí, kdy mají všichni čas a ušetří jej tak všem účastníkům při plánování.

Samozřejmě jsou zde i otázky ohledně ochrany soukromí. Každý účastník chatu bude moci zamítnout či schválit přístup Siri k aktuální poloze a Kalendáři. Siri by také mohla provádět platby za vás, avšak platbu budete muset schválit pomocí Touch ID.

siri-imessage

Zdroj: 9to5mac.com