apple-touch-iconV září deníky Bloomberg, The New York Times a The Finacial Time informovaly o tom, že Apple jedná o plném převzetí nebo o velké investici do automobilky McLaren Automotive. Potenciální akvizice byla oceněna na hodnotu mezi 1,3 a 1,9 miliardami dolarů, ačkoli McLaren později prohlásil, že nejedná se společností Apple.



V sobotu, však CEO společnosti McLaren, Mike Flewitt potvrdil agentuře Reuters, že McLaren jednal se společností Apple, ale že nikdy nedospěli ke konečnému návrhu. Samotný fakt, že se automobilka s luxusními sportovními vozy spojila s jablečnou firmou dává naději, že vznikne nějaký druh spolupráce.

McLaren je znám především jako konstruktér Formule One, která soutěží pod názven McLaren Honda. Tým McLaren Formule One je dceřinou společností McLaren Technology Group se sídlem v McLaren Technology Centre v britském Wokingu. Je to druhý nejstarší aktivní tým po Ferrari, a jeden z nejúspěšnějších týmů v historii F1 poté, co vyhrál 182 závodů, 12 mistrovských šampionátů a 8 pohárů konstruktérů.

mclaren-formula-1

Zdroj: idownloadblog.com