space-grey-macbook-pro-apple-logoPřed představením nového MacBooku Pro měla většina lidí v plánu si jej koupit, i když ještě nevěděli, jak bude vypadat. Po představení se skupinka lidí, kteří nevěděli zda nový MacBook Pro koupit, přiklonila k rozhodnému „ne“. Lidé byli povětšinou zklamaní z technické stránky nového MacBooku.



Lidé si stěžovali, že Apple použil u nových MacBooků procesor Skylake, místo toho, aby ještě chvíli počkal a mohl použít nový čip Kaby Lake. Jiní vidí chybu v tom, že Apple použil u svých MacBooků Pro pouze 16 GB RAM, přitom lidé si přáli vyšší kapacitu operační paměti. Jablečná firma své rozhodnutí pro 16 GB operační paměti zdůvodnila tím, že spotřebuje mnohem méně energie než 32 GB RAM.

Smíšené pocity byly i z nového Touch Baru, který mnohým lidem připadal zbytečný, jiní o něm řekli, že je to hezký nový prvek na MacBooku, ale ohromující rozhodně není. Podobných reakcí se dočkalo i Touch ID, které je nyní zabudované v Touch Baru. Velká diskuze se rozpoutala ohledně ceny nového MacBooku. Mnoho lidí vyjádřilo přímo zděšení nad nimi, přičemž vlastní vylepšení MacBooku také není nejlevnější. Lidé se v podstatě rozdělili na dva tábory, kdy jeden se shodoval na tvrzení, že nové MacBooky Pro jsou sice drahé, ale přesto stojí za to. Lidé z druhého tábora tvrdili, že jsou spokojeni se svými stávajícími MacBooky, a že počkají až společnost Apple zlevní nové MacBooky Pro.

Dalším problémem je nový USB-C port, lidé si stěžují, že si budou muset nakoupit spoustu nových redukcí, a opět to jsou výdaje navíc. Lidé také postradají MagSafe či svítící jablíčko nebo akord, který se přehraje při zapnutí MacBooku.

apple-macbookpro-6

Zdroj: 9to5mac.com