apple-touch-iconSpolečnost Apple představila svá bezdrátová sluchátka AirPods začátkem září spolu s iPhonem 7, a přislíbila, že AirPods budou k dispozici koncem října. Společnost však těsně před Mac Keynote, která se konala minulý týden, vydala prohlášení, že potřebují více času na dokončení produktu.



Nové datum prodeje AirPods však nebylo stanoveno. Nicméně podle Economic Daily News si budeme na AirPods muset ještě počkat, sluchátka budou dostupná až v lednu příštího roku. Pokud jsou zprávy činského deníku pravdivé, tak AirPods nebudou k dispozici v období Vánoc, kdy mohly  být prodeje sluchátek velmi vysoké. Dále to znamená, že výrobek nebude k dispozici čtyři měsíce od jeho představení.

AirPods mají W1 čip, který umožňuje okamžité spárování s iZařízením či Apple Watch. Mimo to, W1 čip je ve sluchátkách Beats, která už jsou v prodeji a zároveň byla představena společně na keynote s AirPods, přitom datum prodeje u Beats nebylo nijak specifikováno. U Beats jsme pouze věděli, že mají přijít na trh na podzim, a u AirPods bylo jasně dané, že se jich dočkáme na konci října. To znamená, že u AirPods bude problém s nějakou speciální funkcí jako například, že přestane hrát hudba, když je sluchátko vyjmuto z ucha. Sluchátka se můžou pochlubit až 5 hodinovou výdrží na baterii a sleciální krabička, ve které jsou uložena slouží jako nabíječka.

airpods-3

Čínská média nemají bezchybnou bilanci ve zprávách týkajících se Applu a navíc neuvádí důvod, proč by měla být sluchátka ještě více zpožděna. Na oficiálních stránkách společnosti Apple je uvedeno, že sluchátka tu budou brzy.

 

Zdroj: 9to5mac.com