password iphone heslo icon ikona code 6 6s 5s 5 seSpolečnost Apple se již dříve rozhodla, že ve svém softwaru nevytvoří žádná zadní vrátka pro kriminální orgány a vyšší instituce. Chce tak nadále chránit soukromí svých uživatelů. Je tak prakticky nemožné získat přístup k novému iPhonu.



Bezpečnostní opatření se u iPhonů zvyšují od iOS 8. Do iPhonu se Secure Enclave je tak nemožné proniktnout bez znalosti číselného kódu a otisku prstu. Navíc je iPhone bráněn proti rychlému prolomení číselného kódu, po několika neúspěšných zadáních se interval pro zadání stále prodlužuje, někteří uživatelé mohou mít nastaveno, že se data z iPhonu po chybných pokusech smažou.

Na Britských ostrovech si polisté dokonce myslí, že mohou podezřelého přinutit k přiložení prstu na Touch ID, aby tak dostali odemčený iPhonu. Avšak tato taktita je nelegální. Proto britská policie vymyslela nový postup, ten spočívá v tom, že podezřelého sledují. Policisté číhají na podezřelého, a když zrovna manipuluje s iPhonem, tak mu ho jednoduše ukradnou. Zinscenují  přepadení, díky kterému získají přístup k iPhonu. Britská policie již tento postup využila při zatýkaní podezřelého, který falšoval platební karty. Policisté poté získali data z iPhonu, která byla zásadní pro vyšetřování. Podezřelý byl poté odsouzen. Zdá se, že této strategie budou policisté využívat častěji.

Zdroj: 9to5mac.com