Když se Steve Jobs rozhodl, že byl měl vytvořit první smartphone, tak vložil svoji důvěru do Scotta Forstalla, aby sestavil tým, který bude složen z nejlepších inženýrů a ambiciozních lidí. Tak přišel na svět také vlastní operační systém iOS. Později v roce 2000 se situace opakovala s operačním systémem OS X, kdy tým vedl také Scott Forstalla.



Jejich silný přátelský vztah vznikl, když spolu pracovali ve společnosti NeXT. Tento skvělý vztah a důvěra od Steva Jobse  mu dovolovala najmout kohokoliv do týmu, který vyvíjel iPhone. Jedinou podmínkou bylo, aby to nebyl nikdo z venčí. Jako vždy vývoj Apple produktu byl velkým tajemstvím.

Během patentového sporu se společností Samsung v roce 2012 Scott Forstalle prozradil, jak práce na prvním iPhonu probíhaly. Avšak neprozradil žádného člena z původního týmu, jen řekl, že členové tuto práci přijali pod podmínkou, že budou pracovat i o víkendu a přes noc několik let.

Dále prozradil, že tým nesl označení Project Purple a jednou dokonce všechny uzamkl v jedné budově v Cupertinu. Poté byly zavedeny kontrolní průkazy a kamery, a po některých členech chtěl až šestkrát, aby prokázali svoji totožnost.

Dalším členem týmu byl i Terry Lambert, který přišel jako expert na vývoj jádra. A sám řekl, že mlčenlivost týmu byla až fascinující. Ten dále prozradil, že Apple nechával pracovat dva inženýry na dvou stejných věcech, avšak každý projekt nesl jiný název, takže pracovníci neměli tušení, že pracují na stejné věci.

Zdroj: bgr.com