Americká organizace Consumer Reports včera zveřejnila článek, ve kterém nedoporučuje nový MacBook Pro, a to kvůli problémům s životností baterie. Je to vůbec poprvé, kdy společnost nedoporučila výrobek společnosti Apple zákazníkům.



Spousta zákazníku má nadále problémy s životností baterie, která nedosahuje ani poloviny doby, kterou slibuje jablečná firma. Organizace Consumer Reports provedla vlastní testy, ve kterých 13″ MacBook Pro s Touch Barem v nejvyšší výbavě vydržel na baterii ve třetí sérii testů pouze tři a třičtvrtě hodiny.

V sérii tří po sobě jdoucích testů 13″ model s Touch Barem běžel 16 hodin v prvním pokusu, 12,75 hodiny v druhém a pouhých 3,75 hodiny ve třetím kole. 13″ model bez Touch Baru vydržel 19,5 hodiny v prvním kole, ale pouze 4,5 hodiny v dalším testu. A čísla pro 15″ MacBook se pohybovala od 18,5 hodiny až po osmihodinovou výdrž.

Organizace je vysoce důvěryhodná s velmi pečlivým a vědeckým testovacím režimem. Je tedy velmi těžké vysvětlit proč se jednotlivé testy takto liší. Chyba není s vysokou pravděpodobností tedy způsobena lidským faktorem. První možností je, že se čísla mohou lišit, kvůli různému nastavení jasu displeje. Druhou možností je, že aplikace, která automaticky otevírá webové stránky selhala nebo nastala chyba při měření času. Organizace Consumer Reports zaslala výsledky testů společnosti Apple, tak se snad brzy dočkáme vysvětlení.

Zdroj: 9to5mac.com