Společnost Apple v současné době nabízí dva páry sluchátek, které mají nový W1 čip, AirPods a Powerbeats3. Tento W1 čip umožňuje okamžité spárování pomocí Bluetooth s iPhonem či iPadem.



V krabičce AirPods najdete samotná sluchátka, nabíjecí pouzdro a standardní Lightning kabel.

V balení Powerbeats3 najdete sluchátka, speciální gumové pouzdro, micro USB kabel pro nabíjení. A navíc tři druhy špuntů, díky kterým si můžeze přizpůsobit velikost sluchátek. V obou případech tak chybí samotný adaptér pro nabíjení.

Sluchátka Airpods nabízí pětihodinovou výdrž na baterii, a pouze po 15 minutách v nabíjecím pouzdru vám poskytkou další tři hodiny. Nabíjecí pouzdro by mělo celkově poskytkout dalších 24 hodin poslechu. Zatímco sluchátka Powerbeats3 nabídnou na jedno nabití 12 hodin poslechu, ale také mají funkci rychlého nabití, avšak po 15 minutách nabídnou pouze hodinu pro další poslech.

Sluchátka AirPods jsou skutečně bezdrátová, protože nejsou na sebe nijak vázaná, narozdíl od Powerbeats3, které jsou spojeny pomocí kabelu. Avšak kabel může některým uživatelům dávat jistotu, že se jen neztratí či nespadnou z uší, a to také díky tomu, že sluchátka mají klip za uši. Tento klip, ale může být problém pro nositele brýlí.

Ovládání sluchátek AirPods je mnohem snadnější, protože je využíváno pouze jednoduchého poklepání nebo když jedno sluchátko z ucha vyndáte, tak přestanou hrát. U Powerbeats3 musíte použít ovládání, které se nachází na kabelu, a to může být při sportu mnohdy obtížné.

Sluchátka AirPods můžete pořídit za 4 990 Kč, ale ty mají momentálně dostupnost až v únoru příštího roku. Powerbeats3 můžete pořídit za 5 499 Kč, jsou ve více barvách a aktuálně dostupná.

Zdroj: 9to5mac.com