Společnost ArsTechnica uvedla několik důvodů, proč má nový MacBook Pro problémy s výdrží na baterii. Neoficiální zprávy prozrazují, že aktualizace macOS Sierra 10.12.2 určitým uživatelům zvýšila životnost baterie. I když to společnost Apple neuvedla v žádné zprávě.



Společnost ArsTechnica tvrdí, že zlepšení životnosti baterie je čistě náhodné. Novým majitelům MacBooků Pro se může zdát, že MacBook vydrží krátkou dobu na baterii, ale to je způsobeno indexovaním Spotlightu, navíc probíhá synchronizace pomocí iCloudu, a to vše vyžaduje mnohem větší spotřebu energie. Aktualizace macOS Sierra tak ukončila tyto procesy, proto se uživatelům mohla zvýšit životnost baterie.

I když je zřejmé, že standardní výdrž baterie podle testů jablečné firmy neodráží reálné profesionální využití zařízení, tak ArsTechnica tvrdí, že existují tři další důvody, kvůli kterým uživatelé mohou zaznamenávat mnohem menší životnost baterie i poté, co tyto počáteční procesy dokončili.

Za prvé, Apple výrazně snížil kapacitu baterie nových MacBooků, což je asi nějvětší problém a pádný důvod k nízké živitnosti baterie. Kapacita baterie u většího modelu byla snížena o 24 % a u měnšího modelu o 34 %.

Za druhé, procesory Skylake v MacBoocích mají být více úsporné, ale to platí pouze v případě, kdy neprovádí téměř žádnou činnost.

Za třetí, 15″ MacBooky mají externí grafické karty, které nadměrně spotřebovávají energii. Dále neexistuje žádný způsob, jak přepínat mezi integrovaným grafickým čipem a externí grafickou kartou a řídit tak, na které úlohy se bude využívat integrovaný grafický čip, který spotřebuje mnohem méně energie.

Uklidněním pro mnohé uživatele může být, že Touch Bar nezvyšuje spotřebu baterie.

Na závěr pro vás máme pár typů pro snížení spotřeby energie:

  • Snižte jas obrazovky
  • Ukončete aplikace, které již nepoužíváte. To platí i pro neaktivní panely v prohlížeči
  • Používejte spíše prohlížeč Safari než Chrome
  • Využívejte Monitor aktivity pro objevení aplikací, které nadměrně spotřebovávají energii.

Zdroj: 9to5mac.com