space-grey-macbook-pro-apple-logoMajitelé nových MacBooků Pro si stále více stěžují na výdrž baterie, která má být podle společnosti Apple až 10 hodin. Avšak uživatelé dosahují sotva poloviny toho času, podle Reddit má MacBook Pro výdrž na baterii 3-6 hodin.



Stížnosti uživatelů však nejsou založeny na skutečné výdrži baterie, nýbrž na odhadu zbývajícího času po kliknutí na ikonku baterie, když je MacBook plně nabitý. Zdá se, že velkou roli při výdrži baterie hraje grafický čip.

Na snímku obrazovky můžete vidět, že MacBook Pro je nabitý na 100 % a zbývající čas do vybití baterie je 3 hodiny a 49 minut, přitom nejvyužívanější aplikací je Photoshop, který právě hodně využívá grafický čip.

estimated1

Jakmile je aplikace Photoshop ukončena, tak životnost baterie se nezměnila. Po dvaceti minutách používání, má MacBook vydržet 3 hodiny a 22 minut, přitom není žádná aplikace, která by MacBook nadměrně vytěžovala.

estimate2

Podle testu však MacBook Pro vydržel šest hodin až do 3 % baterie. To ale stále není deset hodin, které slibuje jablečná firma.

Zdroj: 9to5mac.com