Izraelská vývojářská společnost Cellebrite získala pozornost médií, když americká vláda chtěla využít jejich software k odemčení iPhonu, který byl zadržen střelci ze San Bernandina. Společnost ZDNet získala dokumenty, které ukazují, jaká data lze z iPhonu získat.



Extrakce dat z iPhonu se provádí pomocí zařízení Cellebrite UFED, které dokonce dokážet získat i data, která byla v iPhonu už smazána. První strany dokumentu obsahují specifikace iPhonu, včetně telefonního čísla, čísla IMEI a Apple ID.

Zpráva dále obsahuje informace o zeměpisné poloze každé fotografie pořízené na zařízení a vizualizuje ji na mapě, to značně může pomoci vyšetřovatelům, protože mohou zjistit kdy a kde daný člověk byl. Textové zprávy jsou uspořádány v chronologickém pořadí, což usnadňuje vyšetřovatelům sledovat jednotlivé rozhovory. Dále lze zjistit k jaké bezdrátové síti byl iPhone připojen, včetně MAC adresy routeru, typu šifrování a času posledního připojení k síti.

Dokument obsahuje seznam hovorů, navíc je rozlišeno, zda je hovor příchozí nebo odchozí, je zaznamenán čas, datum, číslo volajícího či volaného a doba trvání hovoru. Dále všechny kontakty, nainstalované aplikace a uživatelské účty na iPhonu. Dokument kromě toho obsahuje veškeré konfigurace a databáze aplikací, které zahrnují nastavení a data.

Zdroj: macrumors.com