V loňském roce někteří analytici předpokládali, že jablečnou firmu předběhnou společnosti jako je Alphabet nebo Amazon, v závodu první bilionové společnosti. Ale dnes je vše jinak, a analytici přepovídají, že se společnost Apple stane bilionovou společností v polovině roku.



Analytici tvrdí, že se prodá nejvíce iPhonů za celou dobu existence společnosti, a stane se z něj nejúspěšnější produkt společnosti Apple. Další podíl na zisku bude mít iPad, iPod touch, Apple TV a Apple Watch.

Dediu vysvětluje, že pokud se vyplní aktuální předpovědi, příjmy z prodeje produktů se systémem iOS dosáhnou 980 miliard dolarů zhruba v polovině letošního roku. Hardware však není jediným zdrojem příjmů společnosti. Kromě prodeje hardwaru jablečné firmě přinese zisk více než 100 miliard dolarů prodej aplikací pro iOS. Apple tak překročí 1 bilion dolarů v letošním roce.

Analytik dále vysvětluje, že zisk společnosti roste díky ekosystému společnosti, který drží uživale stále u Apple produktů. Stejně jako pověst iPhonu, která jej označuje za nejspolehlivější smartphone. Investoři však předpokládají, že Apple bude potřebovat nějaký nový špičkový produkt, který společnosti pomůže k zisku jednoho bilionu dolarů.

Zdroj: 9to5mac.com