Pravidelná rubrika ukazující vše nejdůležitější za uběhlý týden. Co vše se od 26. prosince 2016 do 1. ledna 2017 okolo společnosti Apple. Co se událo v posledním týdnu roku 2016? Například stěhování jedné prodejny Apple Store



 

Jedna z nejstarších Apple prodejen se po 15 letech fungování stěhuje

Apple ohlásil, že se bude jeden z jejich retail storů lokalizovaný v Peabody, Massachusetts stěhovat na MarketStreet do nákupního a zábavního centra pod širým nebem. Centrum  se nachází zhruba 8 km od původního místa stání Apple Storu.

Apple spustil program na výměnu iPhonů 7 Plus s vadným fotoaparátem

Během posledního měsíce se na různých fórech objevily stížnosti na potíže s fotoaparátem iPhonu 7 Plus. Apple se rozhodl vadné iPhony shromáždit a vyměnit je za nový kus.

Podívejte se na nové záběry Apple Campus 2

Zdá se, že unikátní projekt společnosti Apple se vážně blíží ke konci. Nyní se na nové záběry pořízené pomocí dronů můžete podívat v rozlišení 4K, a to v době, kdy na Apple Campus 2 neprobíhají žádné práce z důvodu Vánoc, kdy všichni měli dovolenou.

Inženýr Applu popisuje jaké to bylo pracovat na prvním iPhonu

Když se Steve Jobs rozhodl, že byl měl vytvořit první smartphone, tak vložil svoji důvěru do Scotta Forstalla, aby sestavil tým, který bude složen z nejlepších inženýrů a ambiciozních lidí. Tak přišel na svět také vlastní operační systém iOS. Později v roce 2000 se situace opakovala s operačním systémem OS X, kdy tým vedl také Scott Forstalla.

Apple uzavřel partnerství s Foxconnem kvůli výzkumnému centru v Indonésii

Společnost Apple minulý měsíc oficiálně potvrdila, že plánuje výstavbu vývojového a výzkumného centra v Indonésii. Dnes v čínské verzi deníku Economic Daily News vyšla zpráva, že Apple uzavírá partnerství se společností Foxconn, aby výstavba mohla probíhat rychleji.

Apple plánuje představit nový 5″ iPhone s vertikální duální kamerou

Předpokládá se, že rok 2017 bude velký pro nový iPhone, to samé tvrdí i Mac Otakara, který si myslí, že Apple představí nový 5″ model iPhonu. Nový model bude mít stejné specifikace, které bude mít iPhone 7s, ale bude mít stejný duální fotoaparát jako iPhone 7s Plus, ten však bude umístěn vertikálně.

Představí Apple nový iPhone s možností duální SIM karty?

V Číně a Indii je velmi populární mít dvě telefonní čísla, proto odlišení pracovních a soukromých hovorů. Společnost Apple tuto možnost nenabízí, proto je její růst v určitých zemích omezen. Ale vypadá to, že Apple přijde s dual SIM iPhonem.

Podívejte se, jakou možnost platby odstranil Apple ze svého online Storu!

Podívejte se, jakou možnost platby odstranil Apple ze svého online Storu. Jablečná společnost odstranila z webových stránek Apple Storu v Německu možnost platby pomocí bankovního převodu, neboli zálohové platby.

Jaká zařízení ovládla letošní Vánoce?

Jak jsme Vás asi před měsícem informovali, opravdu se tak stalo. Jablečný telefon iPhone a jablečný tablet iPad od Applu jsou nejoblíbenějšími dárky z kategorie mobilních zařízení. Lze tak usoudit podle vydaných statistik společnosti Flurry, kterou uznával i samotný Steve Jobs.

Bude mít příští iPhone i „Jet White“ variantu?

Opět ožívají staré zvěsti o příští generaci telefonu iPhone, který by mohl být i ve variantě „Jet White“. Leštěný povrch až do samotného lesku v bílé variantě. Celkově by se tedy jednalo už o šestou barevnou variantu. Sonny Dickson o sobě dává opět vědět prostřednictvím tweetu, kde ukazuje video s Jet White.

Někteří uživatelé hlásí problém s nabíjecím pouzdrem pro AirPods

První zákazníci obdrželi sluchátka AirPods již před Vánoci a někteří uživatelé už oznamují, že nabíjecí pouzdro neposkytne sluchátkům dalších 24 hodin přehrávání. Některým uživatelům se nabijí sluchátka na 40 % za několik hodin.

Další výrobci nechtějí následovat Foxconn s přesunutím výroby do Spojených států

Nově zvolený prezident Spojených států Donald Trump slíbil daňové úlevy pro společnost Apple, pokud své výrobky bude vyrábět právě ve Spojených státech. Tim Cook už se v červnu domlouval se společností Foxconn a Pegatron na výrobě produktů v tuzemsku.

Tim Cook řekl, že sluchátka AirPods jsou velmi úspěšná

Tim Cook včera navštívil burzu se svým synovcem a při té příležitosti poskytl rozhovor CNBC. Když se ho zeptali, jak je na tom společnost Apple, odpověděl, že společnost zažila velmi úžasné sváteční období.

Podle analytiků nezvýšila katastrofa Samsungu prodej iPhonu 7

Analytici tvrdí, že problémy s vlajkovou lodí Samsungu a následné stažení Samsung Note 7 nepomohlo společnosti Apple k větším prodejům iPhonu 7. Apple nepřesvědčil poškozené, aby přešli na jinou platformu, protože Samsung nahrazoval své vybuchující smartphony jiným zařízením.

Organizace Consumer Reports si stojí za svými výsledky

Organizace Consumer Reports reagovala na četné dotazy ohledně jejich testovaní nových MacBooků Pro, na základě kterých nedoporučila MacBook zákazníkům. Consumer Reports si za svými výsledky při testovaní životnosti baterie macBooků Pro stojí.

Samsung je schopen dodávat AMOLED displeje pro nový iPhone

DigiTimes informuje, že Samsung by mohl být výhradním dodavatelem AMOLED displejů pro příští generaci iPhonu v roce 2017. Jihokorejská firma by byla schopná dodávat 20 milionů OLED panelů měsíčně, to je postavené na základně stavající výrobní kapacitě.

Apple bojuje za mírnější podmínky v Indii

Společnost Apple už delší dobu spolupracuje s indickou vládou na zavedení své maloobchodní sítě na tamním území. Problémem je, že indické zákony jsou příliš přisné. Momentálně Apple dospěl k tomu, že na svých výrobky nemusí uvést základní informace.

Příští iPhone bude možná obsahovat digitální korunku z Apple Watch

Na internetu se objevily dva identické dokumenty, které ukazují možnou digitální korunku na iPhonu a iPadu. Dokumenty pochází přímo z oficiálního hlášení společnosti Apple pro patentový úřad v USA.

Rodina viní Apple za smrt své dcery

Rodina, která truchlí kvůli smrti své dcery, před týdnem podala žalobu na společnost Apple kvůli aplikaci FaceTime, která rozptyluje řidiče při řízení. James a Bethany Modisettovi tvrdí, že Apple měl bezpečnější verzi aplikace, ale použil právě tu méně bezpečnou.

Apple plánuje vyrábět iPhony v Bengalúru pro indický trh

Podle Times of India, Apple plánuje vyrábět iPhony pro indický trh ve městě Bengalúru, to by se tak stalo dalším domovem pro jablečnou firmu. Wistron, tchajwanský výrobce, který již vyrábí pro společnost v Cupertinu, si stojí za tím, že společnost by měla zařízení vyrábět ve městě Peenya, které je průmyslovým střediskem a dopravním uzlem.

Známe datum, kdy Apple vydá první betu iOS 10.3!

Známe datum, kdy Apple vydá první betu iOS 10.3. Toto datum se objevila na Twitteru Sonny Dicksona, který uvádí, že datum vydání první beta verze iOS 10.3 pro registrované vývojáře bude v lednu, konkrétně 10. ledna 2017.

Jaká je budoucnost výroby iPhonů?

Podle nové zprávy od Nikkei se Apple v prvním čtvrtletí roku 2017 chystá snížit výrobu iPhonů o celých 10 %. Zpráva přišla poté, co se objevily statistiky o aktivaci mobilních zařízení ve světě, jemuž dominuje Apple se svými výrobky. Není to poprvé, co by Apple nechal snížit výrobu.