Mnozí příznivci jablečné firmy byli zklamaní, když Apple opustil trh s externími displeji a představil displeje od společnosti LG. Displej od LG je skvělý v mnoha ohledech, avšak rozhodně ne v oblasti designu a kvality, na které jsme od společnosti Apple zvyklí.



Může být sice povrchní, že uživatelům záleží na designu displeje, ale je to přesně ten kus zařízení, na který se díváme celý den. Společnost Apple by určitě opět nadchla spoustu lidí, kdyby představila svůj vlastní propracovaný displej a ne jen oficiálně doporučila jiný displej.

Společnost Apple se dnes nachází v poněkud schizofrenní pozici. Jablečná firma se nyní řadí mezi výrobce spotřební elektroniky, která také dělá některé produkty pro podnikatele. Je tedy zcela pochopitelné, že se zaměřuje spíše na spotřebitele než na profesionály. To znamená, že práce a vývoj jsou spíše upřeny na iPhone než na Mac.

Právě profesionálové představili Mac a celou společnost Apple široké veřejnosti. Protože dříve využívali Mac právě oni, poté spisovatelé, hudebnící, fotografové, kameramani a podobně. Jinými slovy, kdyby se Mac nestal populárním produktem, nikdy by nepřišel iPod, iPhone nebo iPad. Vypadá to, že společnost už nepotřebuje tyto uživatele a stačí jim prostá spotřební základna uživatelů.

Například spousta uživatelů nebyla nadšena z toho, že Apple u MacBooků využívá pouze USB-C port. Ale druhá polovina uživatelů tvrdí, že to není žádný problém. Horší však je, že společnost Apple již více než tři roky nepředstavila či neaktualizovala Mac a Mac Pro. A zatím neexistuje žádné potvrzení, že se Apple chystá k aktualizaci těchto zařízení. Pouze Tim Cook v rozhovoru utrousil poznámku, že desktopy jsou úžasné. Avšak nijak nenaznačil, že společnost na nich pracuje.

Samozřejmě je nemožné, aby se Apple zavděčil vždy všem. Apple by tedy nyní mohl představit svůj vlastní externí displej s výkonnou grafickou kartou. Tím by Apple opět zasáhl celý trh, a externí displeje by mohl vyrábět na zakázku podle výkonu grafické karty, stejně jako to teď nabízí u MacBooků Pro. Avšak při představení iPadu Pro bylo řečeno, že iPad může v dnešní době plnohodnotně nahradit PC.

Zdroj: 9to5mac.com