Kdysi dávno začal tým inženýrů pracovat na mobilním operačním systému s názvem Android. Platforma se začala při svém vývoji nenápadně podobat BlackBerry OS. Ale pohled na iPhone pomohl Googlu si uvědomit, že potřebuje vážnou korekci.



V roce 2008 byl představen smartphone HTC Dream, a tato verze byla mnohem více podobná operačnímu systému iPhonu než ta, kterou Google poskytl o rok dříve. Přes podobnost softwaru však Android měl nespornou výhodu oproti Applu. Android byl univerzální a byl k dispozici všem výrobcům hardwaru.

Spousta uživatelů tak využívá smartphony právě s Androidem, a to z důvodu, že prakticky tato platforma zahltila celý trh. Dalším důvodem je jeho všestranost a flexibilita. Ale zatímco uživatelé mají tuto svobodu, tak stále více se jich této volnosti vzdává a přechází na iPhone.

Začátkem tohoto týdne společnost CIRP, která provádí osvědčené průzkumy, vydala zprávu o tom, že uživatelé přechází z platformy Android na iPhone mnohem častěji, než tomu bývalo v minulosti. Nemusí se jednat právě o zmiňovanou možnost, ale k přechodu na jinou platformu je spousta důvodů. Avšak pro spoustu lidí přestane být ona svoboda systému po čase zajímavá a raději přejdou na smartphone, který funguje vždy.

Platformu Android tak opouštějí letití uživatelé. Ti jsou následně překvapeni, jak vše plynule funguje a běží jako po másle. Právě všestrannost je velká nevýhoda Androidu, musí fungovat na několika zařízeních, ale Apple se svým iOS se zaměřuje pouze na iPhone, tak je logické, že vše bude fungovat mnohem lépe.

Zdroj: bgr.com