Názor Petera Thiela byl publikován ve sloupku s názvem Potvrdit nebo Vyvrátit deníku New York Times. Na otázku, zda je éra společnosti Apple u konce, řekl: „Potvrzuji. Víme, co je to smartphone, jak vypadá a co dělá. Není to vina Tima Cooka, ale není to oblast, v níž jsou možné další inovace.“



Zdá se, že Thiel chtěl naznačit, že Apple již nemá takový vliv na veřejnost, postrádá schopnost přijít se změnou a budoucnost společnosti je závislá na iPhonu. Avšak musíme připustit, že názor Thiela je v mnoha ohledech pravdivý.

Apple v pondělí oslavil 10. výročí vydání iPhonu. Zařízení, které dalo internet, iPod a telefon do jedné kapsy, změnilo pohled na osobní elektroniku, a stalo se standardem pro všechny chytré telefony během pár let. Od té doby zisk společnosti rostl, až do dubna minulého roku. Schopnost inovovat smartphone zmizela. Kritici tvrdí, že nejnovější iPhone 7, označovaný za zázrak techniky, nabízí málo převratných funkcí a navíc má už tři roky stejný design.

Podle úniků by měl iPhone v tomto roce přijít s inovacemi v podobě OLED displeje, který by měl být bez rámečku a zahnutý, dále s bezdrátovým nabíjením atd. Thiel připomíná, že tyto funkce či design najdeme už u smartphonů, které jsou na trhu.

Zdroj: appleinsider.com