V průběhu minulého roku se začalo spekulovat, že nový iPhone 8 bude mít bezdrátové nabíjení a navíc, že Apple podepsal smlouvu se společností Energous, která by měla poskytnout technologii bezdrátového nabíjení pro iPhone 8.



Když Steve Rizzone CEO Energous prohlásil, že uzavřel smlouvu s jednou z největších elektronických společností pro spotřebitele na celém světě, tak to lidi přivedlo na myšlenku, že partnerem společnosti je jablečná firma. Ale vypadá to, že společnost Apple nemá žádný úmysl využít technologii WattUp společnosti Energous.

Od roku 2013 podala společnost Apple více než tucet patentových příhlášek týkajících se bezdrátového nabíjení. To naznačuje, že Apple chce jít vlastní cestou a chce využít indukční technologii, která je dnes široce využívaná. Apple již v roce 2011 podal patent na bezdrátové nabíjení pomocí radiových vln, ale zdá se, že tento způsob je velmi neefektivní.

Partnerem společnosti je pravděpodobně firma Lite-On, která využívá můstkových usměrňovačů, ty slouží k převodu střídavého proudu na stejnosměrný proud, což je složka potřebná pro indukční nabíjení. Na druhou stranu toho by nebyla potřeba, kdyby společnost Apple využila technologii od Energous.

Použití skleněného těla iPhonu spíše naznačuje, že Apple využije indukčního nabíjení, protože to není třeba pro využití radiofrekvenčního nabíjení. Podle patentů by však nabíjení mohlo probíhat přímo mezi jednotlivými zařízeními. To znamená, že plně nabitý iPad by mohl nabít iPhone apod.

Analytici stále doufají v partnerství mezi Applem a Energous, které by umožnilo nabíjení iPhonu 8 na vysokofrekvenční bázi. Avšak podle průzkumu se společnost Apple spíše obrátí ke společnosti Lite-On a indukčnímu nabíjení.

Zdroj: macrumors.com