Phil Schiller v rozhovoru pro Stevena Levyho řekl, že iPhone je jako osobní asistent, kterého máte stále u sebe. Levy se zeptal Phila Schillera, jestli si někdy myslel, že iPhone bude tak úspěšný, ten odpověděl, že to věděl. Je to zařízení, která má více než miliardu prodaných kusů.



Rozhovor se také vztahuje ke Stevu Jobsovi a zda by měl být iPhone otevřený vývojářům třetích stran. Steve Jobs nad touto myšlenkou ani nepřemýšlel, ať už z časových důvodů před vydáním prvního iPhonu nebo kvůli tomu, že společnost měla vlastní App Store. Phil Schiller si rychle uvědomil, že jde o průlomový produkt s vlastním softwarem, kdy společnost nabízela připojení k internetu, skutečného e-mailového klienta, multitouch a další.

Phil Schiller říká, že vývoj hardwaru iPhonu je skutečně jedinečný, ale dodal, že očekávání lidí se mění. Na otázku, jestli za padesát let bude iPhone stále na vrcholu odpovídá, že rozhodně ano. Konverzace se přesune k virtuálním asistentům a rozpoznávání hlasu jako je Siri. Schiller říká, že tým žačal již před lety vyvíjet Siri, která přišla s iPhonem 4s, a domnívá se, že Apple může udělat ještě mnohem více s tímto komunikačním rozhraním, než kdokoli jiný.

Zdroj: 9to5mac.com