V novém dokumentu společnosti NOVA byla ukázána baterie od Mika Zimmermana, který chce předejít nebezpečným událostím, které se týkaly Samsung Galaxy Note 7. A to i v případě, kdy by byla baterie nějak mechanicky poškozena.



Díky požáru ve společnosti, která vyrábí baterie pro Samsung je jasné, že se musí výrobci zaměřit spíše na bezpečnost koncových uživatelů než na kapacitu baterie. Profesor a věděc na univerzitě Tufts se zaměřuje na bezpečnost baterií. Baterie Mika Zimmermana dokonce přežila probodnutí šroubovákem a dále dokázala nabíjet iPad.

Nový typ baterie obsahuje samozhášecí polymer narozdíl od klasických Lithium-iontových baterií, které jsou vysoce hořlavé. Navíc náklady na výrobu nových baterií jsou nižší než na výrobu současných baterií. Baterie je také odolná vůči zkratu. U nového typu baterie je však nutné ještě otestovat spolehlivost a dále vědec bude potřebovat partnerství s některou z firem, které se zabývají výrobou baterií. Poté se pravděpodobně dočkáme těchto baterií v zařízeních jako je iPhone.

Zdroj: 9to5mac.com