Již dříve jsme vás informovali, že nový iPhone 8 bude mít místo tlačítka Home a Touch ID speciální funkční oblast displeje. Nyní Ming-Chi Kuo prozradil jaké bude rozlišení displeje. Hustota pixelů by měla být 521 ppi, což je mnohem více než má stávající iPhone 7 (320 ppi).



Ve zprávě se uvádí, že rozlišení displeje bude 2436×1125. Současný iPhone 7 má rozlišení obrazovky 1334×750. Nový iPhone by tak měl mít dvakrát větší rozlišení než iPhone 6, iPhone 6s či iPhone 7. Hustota pixelů je poté 521 ppi (pixels-per-inch). To je přímo vynikajicí zpráva pro uživatele platformy Android, kteří nechtěli přejít, protože současné iPhony mají příliš nízké rozlišení.

Špatnou zprávou je, že poměr stran už by nebyl 16:9 ale 21:9, což by znamenalo nepohodlné sledování YouTube videí apod. Funkční oblast displeje by měla být přibližně stejná jako u spodní části 4,7″ iPhonu, kde se nachází tlačítko Home. Jedná se o první zprávu tohoto typu, i když od velmi spolehlivého analytika, je tedy možné, že čísla se budou ještě měnit. Ale je více než jisté, že iPhone 8 bude mít vyšší rozlišení než současné iPhony.

Zdroj: 9to5mac.com