Společnost Apple včera vydala druhou beta verzi připravované aktualizace iOS 10.3 pro vývojáře. Jsou to dva týdny, co společnost vydala první beta verzi OS 10.3 a více než dva týdny, co společnost uvolnila iOS 10.2.1 pro veřejnost.



Mezi hlavní novinky, které přinese aktualizace iOS 10.3, patří funkce Find My AirPods, díky které bude moci uživatel najít své ztracené či zapadlé sluchátka. Dále se budou moci vývojáři vyjadřit k hodnocení jejich aplikace. S iOS 10.3 také přichází nový typ souborového systému s názvem APFS (Apple File System), díky kterému se na iZařízení uvolní více místa, což ocení uživatelé, kteří mají už plné úložiště.

Většina uživatelů jistě přivítá, že společnost Apple pracuje na odstranění problému se zprávami, kvůli kterým iPhone zamrzl. Jedná se speciální zprávy, soubory či kombinaci znaků, po kterých se iPhone stane na pár minut nepoužitelným a poté se restartuje. Nyní už se iPhone zasekne na pár sekund a aplikace Zprávy je poté pouze zpomalená. Jedná se tak jistě o pokrok a je jasné, že společnost Apple pracuje na opravení tohoto problému.

Ve druhé beta verzi iOS 10.3 se společnost Apple především zameřila na opravy chyb a další nové funkce podle vývojářů ještě nefungují tak, jak by měly. Druhá beta verze samozřejmě přináší vyšší stabilitu systému a ten je také rychlejší než první beta verze iOS 10.3.

Novinkou je funkce iCloud Analytics, která vám umožní mít správu nad svými daty v iCloud. Dále v Nastavení přibyl řádek s vaší fotkou a dalšími informacemi o vašem účtu a všech vašich zařízeních, které máte přihlášené do iCloud. Navíc se vám zobrazí aktuální zprávy o vašem zařízení, například, že nebyla provedena záloha apod. Celkově by se mělo jednat o více než třicet změn či vylepšení, které nová aktualizace přinese.

https://https://www.youtube.com/watch?v=hobvzAx96x4

Zdroj: youtube.com