Společnost Apple včera vydala třetí beta verzi připravované aktualizace iOS 10.3 pro vývojáře. Třetí beta verze iOS 10.3 je vydána dva týdny po uvolnění druhé beta verze iOS 10.3 a více než dva měsíce po vydání iOS 10.2 pro veřejnost.



Třetí beta verze přináší deset novinek. Hlavní novinkou je nový typ souborového systému s názvem APFS (Apple File System), díky kterému se na iZařízení uvolní více místa, což ocení uživatelé, kteří mají už plné úložiště. Stačí pouze, aby uživatelé aktualizovali své zařízení a mohou získat až 5 GB volného místa na svém úložišti.

S iOS 10.3 vás iPhone bude upozorňovatm že máte 32bitovou aplikaci, a že potřeba ji aktualizovat. Je tedy pravděpodobné, že skončí podpora 32bitových aplikací v iOS 11. Navíc v Nastavení se objevila nová nabídka Kompatibilita aplikací, kde se budou nacházet aplikace, které již nejsou aktuální a jsou ve 32bitové verzi. Apple tak chce ještě více upozornit na takové aplikace.

Vizuální změna proběhla při zadávání vašeho číselného hesla, kdy se z pomlček stala kolečka. Dále v iPhonu zjistíte jakou máte verzi CarPlay. Opravena také byla černá obrazovka při zapínání aplikace. Očekávanou novinkou je i oprava chyby, která způsobovala zamrznutí iPhonu po odeslání speciální zprávy. Existují tři způsoby, jak na pár sekund či minut vyřadit iPhone z provozu, ale Apple už tuto chybu opravil a iPhone už je proti dvěma zprávám imunní a třetí zpusobí stále zamrznutí iPhonu a zaseknutí aplikace Zprávy.

Apple také opravil chybu, která způsobila restart iPhonu, pokud jste klikli na dvě různé obrazovky při manipulaci s iPhonem. Aktualizace iOS 10.3 zřejmě udělá radost majitelům iPhonu 5s, který bude podle všeho mnohem rychlejší než doposud.

Zdroj: youtube.com