Přinášíme vám recenzi čtyř bezdrátových sluchátek, která nyní nabízí společnost Apple. Sluchátka disponují čipem W1 a patří mezi ně Beats Solo3, Powerbeats3, nově BeatsX a skutečná bezdrátová sluchátka AirPods. Bezdrátová sluchátka jsou hlavně volbou pro majitele iPhonu 7, který nemá konektor pro 3,5 mm jack.



 

Beats Solo3

Sluchátka Beats Solo3 jsou největší mezi těmi, které mají W1 čip. Naopak se mohou pochlubit nejkvalitnějším zvukem, silnými basy a velmi vysokou hlasitostí. Díky W1 čipu mají sluchátka neuvěřitelnou výdrř na baterii, a to až 40 hodin přehrávání. Množství baterie je možné ověřit pomocí LED diody, případně pomoci widgetu v iZařízení.

Sluchátka mají také až neuvěřitelný dosah, ten je více než 30 metrů. Vynikají tak mezi ostatními sluchátky, které se pohybují okolo 10 metry dosahu. Beats Solo3 disponují funkcí rychlého nabíjení, takže po 5 minutách vám vydrží hrát další 3 hodiny. Navíc sluchátka mají 3,5 mm konektor, takže můžete využít „starý“ způsob přehrávání.

Powerbeats3

Sluchátka Powerbeats3 musela ubrat ze zvukové kvality, ale zato nabízí větší uživatelský komfort. Powerbeats3 jsou mnohem více skladné než Beats Solo3 a jsou speciálně určena pro sportovní aktivity. Jsou odolné vůči potu a vodě, navíc mají speciální křidélka za uši, které zajistí, aby byly vždy na svém místě.

Powerbeats3 vydrží 12 hodin v provozu, ve srovnání s podobnými sluchátky na trhu se jedná o unikátní výdrž. Sluchátka také disponují funkcí rychlého nabíjení, díky které za pět minut získáte další hodinu přehrávání.

BeatsX

Mezi nejnovější model bezdrátových sluchátek patří BeatsX. Sluchátka jsou tvořena pouze špunty, které jsou propojené kabelem. Navíc pokud chcete sluchátka uložit do kapsy nebo batohu můžete je k sobě scvaknout pomocí magnetů, které jsou v jejich konstrukci. Narozdíl od ostatních se sluchátka nabíjí pomocí Lightning kabelu a nabízí až 8 hodin poslechu.

Pokud se bojíte, že by vám špunty z uší mohly vypadnout, tak v balení najdete také křidélka do uší, která se zapřou o ušní boltec. I přesto jsou sluchátka určená ke sportování a nemusíte se bát, že by vypadly z uší. Avšak BeatsX nemají označení, že jsou odolná potu či vodě narozdíl od Powerbeats3. Další z negativ je nižší maximální hlasitost ve srovnání s AirPods.

AirPods

Sluchátka AirPods mají narozdíl od sluchátek řady Beats mnohem vyváženější zvuk. Mají vyrovnáné výšky a méně basů. AirPods mají dokonce lepší kvalitu zvuku než Beats Solo3. Navíc AirPods jsou skutečně bezdrátová sluchátka, a nejsou na sobě nijak závislá, takže můžete klidně využívat jen jedno, například při telefonování.

Sluchátka AirPods by měla být jasnou volbou pro uživatele, kterým sedí bezproblémově klasická sluchátka EarPods. Sluchátka nemají žádná fyzická tlačítka a ovládají se pouze poklepáním. AirPods jsou dodávány s pouzdrem, které slouží zároveň jako nabíječka. Sluchátka dokáží přehrávat hudbu po dobu pěti hodin a s pouzdrem se můžete dostat na více než 24 hodin poslechu.

Zdroj: 9to5mac.com