Proslýchá se, že společnost Apple představí nový iPhone 8 už v červnu. Podle více zdrojů má být iPhone 8 představen 29. června, právě díky 10. výročí od představení prvního iPhonu. Kdyby byl nový iPhone představen o více než dva měsíce dříve, jednalo by se o velmi agresivní tah společnosti Apple.



Tim Cook by tak šel proti své strategii, kterou zavedl za posledních pár let. Společnost Apple pečlivě buduje svůj ekosystém, který by byl tímto krokem narušen. Apple je jednou z největších technologických společností a pravděpodobně také jednou z nejvlivnějších, proto má velkou zodpovědnost vůči investorům. Pokud se však ohlédneme do nedávné historie jablečné firmy, zjistíme, že společnost už dlouhou dobu nedebutovala s novou technologií, která by na trhu ještě nebyla spatřena.

Technologie, které společnost Apple představila u svých iPhonů, jsou už dávno k vidění u konkurenčních značek. Například dualní fotoaparát, čtečka otisků prstů, voděodolnost apod. Úspěch společnosti Apple je založen na správném marketingovém podání, ve kterém je jablečná firma skutečně jednička. Změny u iPhonů jsou spíše evolučního charekteru než revolučního.

Společnost Apple by skutečně mohla představit nové iPhony 29. června, avšak prodeje by mohly být spuštěny až v září, jak je zvykem. Ale společnost Apple má svoji strategii založenou tak, že iPhony se dostávájí co nejdříve na pulty obchodů. Nyní by to trvalo déle než dva měsíce.

Pokud však vezmeme v potaz poslední úniky či tvrzení analytiků, měl by být nový iPhone 8 skutečně jedinečný. Disponoval by funkcí rozpoznávání obličeje, skutečným bezdrátovým nabíjením, imporotvanými senzory do displeje atp. Nový iPhone by se tak stal opět revolučním produktem, který by byl překvapivě představen dříve než se očekává.

Zdroj: forbes.com