Tim Cook při své víkendové návštěvě ve Francii poskytl rozhovor pro francouzské noviny Figaro. V rozhovoru Tim Cook diskutoval o širokém spektru témat včetně zájmu společnosti Apple o budovu na Champs-Elysees, umělé inteligenci a rozšířené realitě.



Když byl Tim Cook dotázán, jestli na Champs-Elysees bude nový Apple Store, tak tuto informaci nepotvrdil, ale řekl, že právě tato lokalita ho zajímá. Tim Cook má speciální vztah k Francii, protože je to nejlepší místo pro objevování umělců, hudebníků a dalších kreativních osobností. Společnost Apple chtěla dříve ve Francii vybudovat kanceláře i maloobchod.

Otázky ohledně Apple Storu byly nahrazeny dotazy na přesun výroby iPhonů do Spojených států. Tim Cook zdůraznil, že kompotenty jsou vyráběny po celém světe, například v Evropě má společnost Apple 4 600 dodavatelů. Tim Cook byl dotázán i na daňové boje v Irsku, kdy Apple platí mnohem vyšší daně než jakákoliv firma na světě. Společnost se nechce vyhnout placení daní, avšak chce, aby podmínky byly stejné.

K umělé inteligenci se vyjádřil tak, že Siri přidává hodnotu iPhonu a dělá jej ještě lepší. Tim Cook byl také na obědě s mediální společností Konbini. Na video z obědu se můžete podívat níže.

https://www.facebook.com/konbinifr/videos/10155121484034276/

Zdroj: 9to5mac.com