Home Button – ikonické tlačítko, které už nenajdeme u nového iPhonu 8, přitom bylo součástí jablečného telefonu od první generace. Dokonce i tlačítka ve výtahu nového sídla společnosti Apple se budou právě podobat tomuto ikonického tlačítku Home. U iPhonu 7 zmizel port pro 3,5 mm jack a nyní zmizí i Home Button.



Odstranění tlačítka Home umožní zvětšit displej, který by měl být přes celou přední stranu iPhonu. V místě, kde se nyní nachází tlačítko domů, by se měla nacházet speciální oblast, díky které budeme moci ovládat jablečné telefony. Home Button by měl být čistě virtuální záležitostí. Podle prvního konceptu by se pod displejem měla nácházet funkční oblast neboli Function Bar. Displej by tak měl mít 5,15″ a zachovat si poměr stran 16:9. Zbylá část z 5,8″ displeje by měla být věnována právě funkční oblasti.

Jak už název napovídá, tak Function Bar bude mít podobné vlastnosti jako Touch Bar u nových MacBooků Pro. Virtuální tlačítka by se měla objevovat v závislosti na právě spuštěné aplikaci. Podle jiných konceptů by se mělo tlačítko „zpět“, které obvykle najdeme v levé horní části displeje, přesunout do levé spodní části, právě díky Function Baru. Při představování MacBooku Pro s Touch Barem řekl Jony Ive, že Touch Bar je jen začátek velmi zajímavého směru pro společnost.

Apple by navíc absenci tlačítka domů a tedy i Touch ID mohl vyřešit biometrickými senzory integrovanými přímo do displeje. Navíc začátkem týdne právě na tuto technologii získala jablečná firma patent. Apple by také mohl využít i jiné technologie sloužící k autentizaci majitelů iPhonů.

Zdroj: macrumors.com