Není pochyb o tom, že je Google Chrome velmi výkonný webový prohlížeč. Ať už jste dlouholetým uživatelem Google Chrome, nebo přecházíte z jiného prohlížeče, zde je seznam užitečných tipů, které by se vám mohly hodit.



 

Použití Chrome gesta

Chrome má několik vestavěných gest, aby jeho ovládání bylo na zařízení co nejjednodušší. Chcete-li přepínat mezi otevřenými kartami, jednoduše umístěte prst kdekoliv kde se nachází URL a přejeďte doprava, nebo doleva. Google těchto gest nabízí celou řadu, toto gesto je ale nejčastěji používané.

Zavřít karty

Kartu můžete zavřít klepnutím na X, nebo přejetím kartou doleva, nebo doprava. Případně můžete snadno uzavřít všechny karty kliknutím na ikonku nabídky Chrome a poté klepnutím na zavřít všechny karty.

Přeložit webové stránky

Praktická funkce Chrome je možnost rychle přeložit stránku do jazyka uživatele. Chrome automaticky zjistí, zda je webová stránka v cizím jazyce a nabídne překlad.

Incognito Mode

Většina uživatelů Chromu asi ví o anonymním režimu. V případě, že nevíte o co se jedná, tak se jedná se o režim, kde se nezaznamenává vaše procházení na internetu do historie. Kromě toho nezanecháte žádné soubory cookies.

Google Voice Search

Stejně jako má Apple Siri, vlastní Chrome inteligentní Voice Search. Můžete pomocí řeči hledat výraz, jít na konkrétní webovou stránku, nebo se Googlu na cokoliv zeptat. Pokud jej chcete použít, stačí otevřít novou kartu a kliknout na tlačítko mikrofonu vedle textového pole.

Zdroj: idropnews.com