Všichni někdy budeme muset někam cestovat a možná se nám stane, že budeme bez GPS. Naštěstí máme aplikaci Apple Maps, díky které je cestování mnohem jednodušší. Aby jste si zajistili, že vaše cesty půjdou hladce, máme pro vás několik užitečných rad.



 

Dopravní situace

Aplikace Mapy má užitečnou funkci, která vám umožňuje snadno si prohlížet dopravní situaci na okolních silnicích a dálnicích. Chcete-li funkci zapnout nebo vypnout, stačí klepnout na ikonu v pravém horním rohu.

Kompas

Většina z nás ví, že iPhone má aplikaci Kompas. Schválně ale jestli víte, že i Apple Maps mají zabudovaný kompas. Stačí klepnout na ikonu polohy.

Hlasitost navigace

Někdy se může stát, že vás hlas Siri bude obtěžovat a budete ho chtít vypnout. Chcete-li tak učinit, stačí jít do: Nastavení > Mapy > Řízení dopravních prostředků a navigace. Vyberte možnost hlasitost navigace.

Poloha

Klepněte na ikonu „Info“ v pravém horním rohu a vyberte možnost Odeslat aktuální polohu nebo Sdílet mojí polohu.

Zobrazení  ve 3D

Navigační systém aplikace Maps vám umožní létat přes určité místo. Stejně tak vám umožní prohlédnout si danou oblast ve 3D. Stačí zadat konkrétní místo a klepnout na Flyover Tour tlačítko na informační kartě.

Najděte zaparkované auto

Do systému iOS 10 Apple přidal velmi užitečnou funkci. Schopnosti „nikdy“ neztratit své auto. Aby jste zjistili, že je tato funkce nastavena, stačí jít do: Nastavení > Mapy > Vaše auto > zapnout

Zdroj: idropnews.com