Pravidelná rubrika ukazující vše nejdůležitější za uběhlý týden. Co vše se od 22. května do 28. května 2017 událo okolo společnosti Apple? Tento týden jste se mohli dozvědět kolik bude stát nový iPhone 8 a kdy bude představen. Ale také novinky o chystaném 10,5″ iPadu Pro.



 

Většina terminálů v Anglii podporuje Apple Pay

Většina obchodů ve Velké Británii nyní přijímají Apple Pay mobilní platby nad 30 £. Jennifer Bailey, šéf Apple platebního systému, řekl, že více než polovina bezkontaktních platebních terminálů v zemi je nyní schopná přijímat Apple Pay transakce s libovolnou hodnotu.

Apple spustil „Today at Apple“ ve 495 Apple Storech!

Apple dnes oficiálně spustil akci „Today at Apple“, na kterou jsme vás upozornili už před pár dny. Akce je spuštěná ve všech 495 Apple Storech po celém světě. Každý den se zákazníci dočkají dohromady 4.000 naučných lekcí se zaměřením na focení iPhonem, kreslením na iPadu, tvorby hudby.

Poprvé můžete vidět interiéry připravovaného Apple Storu v Singapuru

Apple odstranil vinyl z oken, který zakrýval interiér připravovaného Apple Storu v Singapuru. Ten bude otevřen v 10 hodin ráno v sobotu 27. května. Následně bude mít otevírací dobu od 10:00 do 22:00 hodin. Konečně se můžeme podívat na vnitřek obchodu prostřednictvím fotografií z přízemí.

Únik krytu pro 10,5″ iPad Pro a přesné rozměry tabletu

Podařilo se získat kryt pro připravovaný 10,5″ iPad Pro. Kryt je od firmy Pelican a je vyznačován hlavně odolností a robustní odolností, podobně jako CAT kryty pro smartphony. Prvním znatelným rozdílem, kromě velikosti je umístění mikrofonu.

Apple má potenciál stát se první firmou s bilionem dolarů do 18 měsíců

Analytik Amit Daryanani z RBC Capital Markets prozradil, že má Apple velký potenciál se stát první firmou s bilionem dolarů do 18 měsíců tzn. roku 2019. Nejbližší termín pro toto splnění je údajně příštích 12 měsíců.

Apple spustil reklamní kampaň proti Androidu!

Apple spustil novou reklamní kampaň, která se soustředí na současné prostředí uživatelů systému Android a jiných platforem, než je iOS od Applu na iPhonu. Apple vyzdvihuje vynikající výkon, kvalitu fotoaparátu, soukromí a další faktory, které jsou atraktivní pro nové zákazníky iPhonu.

Nejnovější únik zobrazuje iPhone 8 s Touch ID pod logem Apple

Podle nejnovějšího úniku se má Touch ID u iPhonu 8 nacházet na zadní straně přímo pod logem společnosti Apple. V současné době existuje spousta protichůdných názorů na téma, kde se bude nacházet Touch ID u nejnovějšího iPhonu.

Apple bude investovat 1 miliardu $ do rozšiřování svého datového centra v Renu

Apple plánuje masivní rozšíření svého datového centra v Renu v Nevadě, podle informací sdílených od Reno-Gazette Journal reportéra Anjeanette Damona. Rada města Reno, se brzy setká aby diskutovali o projektu.

iPhone 8 by mohl mít nižší cenu, než byly první odhady

UBS analytik Steven Milunovich přišel s tvrzením, které ukazuje nižší předpokládanou cenu, než původní odhady před pár dny. Podle něj bude iPhone 8 začína s cenou 870$ a největší 256 GB verze by měla stát kolem 1.070$. Prodej iPhonu 8 by měl tvořit 45 procent zisku Applu příští rok.

V Kolíně nad Rýnem se vydražil první počítač od firmy Apple za tři milióny korun

Počítač byl vydražen neznámým zájemcem. Dražba se konala v sobotu 20.5.2017. Podle specialistů se na světě nachází pouze 8 fungujících kousků, které se vyráběly ručně.

Nejvíce smartphonů prodal Samsung, Apple je druhý

Za 1. čtvrtletí 2017 nejvíce smartphonů prodala společnost Samsung, Apple je až na druhém místě. Hned za ním je Huawei, Oppo, Vivo a ostatní výrobci. Obě nejvýznamnější firmy jsou však na tom meziročně hůře, kde naopak zase zazářili Huawei a Oppo.

Apple konečně dostane daňové úlevy v Indii, po spuštění výroby iPhonu SE

Applu se údajně konečně podařilo získat jednu z daňových úlev, kterou potřeboval na oplátku za zprovoznění montážních linek na iPhone SE v Indii. Jedním z důvodů bylo samozřejmě zahájení prodeje iPhonu v Indii, bez kterého by nebylo možné prodej spustit, pokud by se nevyrábělo alespoň 30% z daného produktu v konkrétní zemi.

Apple testuje „milimetrové vlny“ bezdrátové technologie 5G

Apple rozhodně nenechává nic náhodě a testuje příští generaci rychlosti mobilních dat 5G. Business Insider píše o tzv. „milimetrových vlnách“ s konečném důsledku ke zvýšení výkonu pro pro iPhone a další připojená zařízení.

Denise Young Smith změnila svojí pozici v Applu

Denise Young Smith, která pracovala jako Apple ředitelka celosvětových lidských zdrojů, přijal novou roli, podle její stránky LinkedIn . Do budoucna bude Smith řešit problémy diverzity ve společnosti jako viceprezident společnosti Apple pro začleňování a rozmanitost.

Podívejte se na iPhone 8 ve zlaté, stříbrné i černé variantě!

Objevily se nové fotografie, které ukazují iPhone 8 ve zlaté, stříbrné, leskle černé a matně černé variantě. Chybí již obvyklé růžově zlaté provedení. Displej je přes celou přední část, jak se očekává, ale Touch ID je na zadní straně iPhonu 8.

Intel očekává v roce 2018 velké změny s Thunderbolt 3 (USB-C)

Thunderbolt 3, který je kompatibilní s USB-C čekají velké změny v roce 2018, to mají být totiž uvolněny bezplatné licence pro tento konektor a proto očekávají v Intelu velký rozmach a nasazení do notebooků, počítačů a tabletů.

ČR už je v korunách v App Store, iTunes Store, iBooks, Apple Music a iCloud

Před pár dny jsme vás informovali o změně uváděné měny z eura na české koruny a v nočních hodinách ze středy na čtvrtek se tak skutečně stalo. Nejlevnější placené aplikace v App Storu stojí 9,- Kč, díky nedávné změně umožňující toto stanovení ceny ze strany vývojářů.

Apple bude 5. června přenášet živý stream z WWDC 2017

Jak jsme předpokládali, tak si i stalo. Apple oznámil na 5. června v 19:00 hod. živý stream z vývojářské konference WWDC 2017. Živý stream můžete sledovat v internetovém prohlížeči Safari na webové stránce apple.com/apple-events/june-2017, Edge na Windows 10, nebo na Apple TV, ale bude se ovšem jednat stream v anglickém jazyce.

Srovnání krytů pro iPhone 8 s iPhonem 7 a 7 Plus

Japonský blog Macotakara se dostal údajně ke krytu vytvořeném pro iPhone 8 a zároveň kryt srovnal s tělem iPhonu 7 a iPhonu 7 Plus. Kryt pochází z čínského portálu Alibaba, kde vznikl design podle uniklých schématů a poskytuje tak pouze pohled na porovnání.

Víme datum prodeje iPhone 7s, iPhone 7s Plus a iPhone 8!

Letos se očekává představení rovnou 3 nových modelů a to iPhone 7s, iPhone 7s Plus a iPhone 8. Benjamin Geskin sdílel na svém Twitteru informace z rozhovoru s praovníkem AppleCare. Ten mu sdělil, že mají pracovníci firemní zákaz brát si dovolenou od 17. září do 4. listopadu.

Umělec vytvořil obálku časopisu The New Yorker na iPadu Pro

Jorge Colombo vytvořil obálku posledního vydání časopisu The New Yorker, na které je Brooklyn Bridge v Brooklyn Heights, ostatně tu má umělec velmi rád.

Qualcomm obviňuje Apple z vydírání

Právní bitva mezi společností Qualcomm a Apple stále pokračuje, ale nyní získala výhodu společnost Qualcomm, která obvinila Apple z vydírání. Jablečná firma totiž pověřila své dodavatele, aby neplatili společnosti Qualcomm licenční poplatky po dobu probíhajícího sporu.

Apple pracuje na čipu pro umělou inteligenci

Agentura Bloomberg přišla s novou zprávou, podle které má společnost Apple v novém iPhonu uvést i čip speciálně určený pro umělou inteligenci. Tento čip umožní lepší rozeznávání řeči, ale i vyšší výdrž baterie či rozpoznávání obličeje.

Apple oficiálně otevřel nový Apple Store v Singapuru

Jak se očekávalo, tak společnost Apple dnes otevřela nový Apple Store v Singapuru. Jablečná firma představila nádherný Apple Store ve stylu nového designu svých prodejen. Na záběry z otevření nového Apple Storu se můžete podívat ve videu.

25 faktů o Applu ve videu

YouTube kanál NejFake není třeba příliš představovat, vždyť pouze v ČR a SK má přes 530 tisíc odběratelů. NejFake se podíval na 25 nejzajímavějších faktů o společnosti Apple.