Společnost Apple vydala dnes ráno bezpečnostní aktualizaci, aby vyřešila hlavní zranitelnost, která umožnila přístup k administrátorskému účtu na počítači Mac bez uživatelského hesla a bezpečnostní kontroly.



Krátce poté, co byla bezpečnostní oprava vydána a uživatelé ji nainstalovali, začaly se na fóru MacRumors objevovat stížnosti týkající se sdílení souborů. Uživatelé zjistili, že sdílení souborů se nepodařilo ověřit na více počítačích Mac.

Ti, kteří mají po instalaci aktualizace zabezpečení tento problém budou muset provést následující kroky: Otevřete aplikaci Terminál (najdete ji pod Nástroje aplikací ve složce Aplikace), dále zadejte příkaz sudo / usr / libexec / configureLocalKDC a stiskněte Return, zadejte heslo správce a stiskněte Return a nakonec ukončete aplikaci Terminál.

Zdá se, že společnost Apple vydala revidovanou verzi aktualizace zabezpečení, která platí pro počítače se systémem macOS 10.13.0 a 10.13.1. Revidovaná verze může také řešit problém v původní verzi, ve které se objevily problémy týkající se sdílení souborů.

Zdroj: macrumors.com