Ti, co si koupili Mac v Austrálii nebo na Novém Zélandu, mají nyní na počítač záruku po dobu až tří let od jeho původního data zakoupení, a to i bez zakoupení AppleCare+. Společnost Apple nyní nabízí záruku na většinu součástí Mac po dobu až 24 měsíců po uplynutí roční záruční doby.



Apple dodržuje zákony Austrálie a Nového Zélandu, které spotřebitelům poskytují právo bezplatně požadovat opravu nebo výměnu, pokud se na produktu objevila chyba v rozumnou dobu od data zakoupení. Majitelé Mac se mohou zeptat na poskytování služeb v rámci spotřebitelského práva v Apple Store nebo u autorizovaného poskytovatele služeb Apple, ale nemůžeme zaručit, že každý zaměstnanec bude o těchto zásadách vědět.

Vhodnými součástmi jsou displej, baterie, SSD nebo pevný disk, paměť RAM, GPU, interní kabely, napájecí zdroj a další elektronické součástky, což podle dokumentu představuje prakticky každý aspekt počítače Mac. Společnost Apple poskytuje souhrn spotřebitelského práva, omezenou roční záruku a zakoupení AppleCare + na svých webových stránkách v Austrálii a na Novém Zélandu.

Zdroj: macrumors.com