Apple navrhuje své vlastní čipy pro správu napájení v iPhonech podle zprávy Nikkei Asian Review. Nový čip společnosti Apple pro správu napájení bude podle zdrojů nejvyspělejší v průmyslu a může mít schopnosti, které mu umožní lépe sledovat a řídit spotřebu energie.



To znamená, že uživatelé iPhone mohou očekávat zařízení, která dokáží přinést lepší výkon a nižší spotřebu energie. Apple plánuje nahradit zhruba polovinu hlavních čipů pro správu napájení již v roce 2018, ale přechod by mohl být zpožděn do roku 2019, podle anonymních zdrojů citovaných ve zprávě. Pokud je zpráva přesná, mohla by to být vážná rána pro britskou společnost Dialog Semiconductor, která navrhuje současný hlavní čip pro řízení spotřeby pro modely iPhone, iPad a Apple Watch.

Apple údajně představoval téměř tři čtvrtiny tržeb společnosti Dialog Semiconductor v roce 2016. Dnešní zpráva potvrzuje předpověď od analytika Bankhaus Lampe Karsten Iltgen, který v průběhu letošního roku uvedl, že společnost Apple přinejmenším částečně omezí dodávku čipů pro řízení energie firmy Dialog Semiconductor pro budoucí iPhony.

Zdroj: macrumors.com