Apple dnes navýšil hodnotu pro vybrané modely Mac vydané v roce 2009 a později. Ve spolupráci se společností Phobio, nyní nabízí zákazníkům až 2500 dolarů, ve srovnání s dřívější cenou, která sahala do výše 1.500 dolarů.



Nové hodnoty ve Spojených státech jsou následující: MacBook: až 1,110 dolarů, MacBook Air: až 430 dolarů, MacBook Pro: až 2.500 dolarů, iMac: až do výše 2.500 dolarů, Mac Pro: až 1.560 dolarů. Chcete-li zjistit, jakou částku můžete obdržet, navštivte webovou stránku společnosti Phobio, zadejte sériové číslo počítače Mac a odpovězte na několik otázek o jeho aktuálním stavu. Společnost Phobio vám poté poskytne odhad založený na poskytnutých informacích.

Pokud přijmete nabídku, obdržíte platbu poté, co byl Mac zkontrolován a jeho stav byl ověřen. Platba může být ve formě dárkové karty Apple Store, vkladu PayPal nebo virtuální předplacené karty Visa. Apple také nabízí až 500 dolarů za vybrané počítače. Mezitím počítače Mac, které byly vydány dříve než v roce 2009, mají nárok na bezplatný program Apple Renew and Recycling.

Zdroj: macrumors.com