Apple plánuje vydání nového 9,7-palcového iPadu s výchozí cenou, která je o 70 dolarů levnější než jeho stávající ekvivalent. V březnu 2017 vydala společnost Apple svůj nejlevnější iPad, 9,7-palcový za 329 dolarů s parametry podobnými iPad Air 2, ale s tlustším a těžším krytem.



Podle společnosti DigiTimes by iPad o velikosti 9,7 palce v roce 2018 mohl stát ještě méně a to zhruba 259 dolarů, tedy přibližně 8650 Kč a to za účelem získání větší poptávky. S novým zařízením, očekávají zdroje, bude trh s tablety svědkem nové vlny cenové konkurence mezi prvními výrobci, kde jsou momentálně Samsung Electronics, Amazon, Huawei a Lenovo.

Zdroje poukázaly na to, že nový iPad může dorazit ve druhém čtvrtletí roku 2018 a kromě běžných spotřebitelů se Apple také snaží rozšířit levný iPad do průmyslu a služeb. Celosvětový trh s tablety se v prvním čtvrtletí roku 2017 meziročně snížil o desetinu. Apple oznámil, že v tomto čtvrtletí prodal 8,9 milionu iPadů, což se snížilo z 10,2 milionu, což je třinácté po sobě jdoucí čtvrtletí, kdy prodávalo méně iPadů za rok.

Zdroj: macrumors.com