Paměti iPhonů neustále rostou. Od původních 4GB jsme se posunuli na neuvěřitelných 256GB a dá se očekávat další nárůst. Fotografie, hudba a aplikace si to zkrátka žádají. Paměť takového základního MacBooku Pro je ale pouhých 128GB. Pro někoho málo, pro někoho dost, pokud si platíte 2TB úložiště na iCloudu, asi vám to stačí. Pokud ale chcete ulehčit paměti MacBooku, můžete si přesunout knihovny iTunes na externí disk. Jak na to?



 

 

Osobně mi iTunes zabírají minimální místo na disku a to proto, že jsem si celou hudební knihovnu přesunul na externí disk. iTunes tedy nenačtete, pokud disk není připojený. Na jednu stranu nepraktické, na druhou stranu to ušetří pár GB místa.

Jak založit novou knihovnu na externím disku se dočtete zde:

!Přesunutí hudební knihovny zapříčiní ztrátu dat z té předchozí! (Budete si muset znovu nahrát staženou hudbu a synchronizovat s ní iPhone)!

Připojte tedy disk k Macu, když se objeví na ploše, přidržete tlačítko “option” a spusťte iTunes. Objeví se okno s hlášením, o vytvoření nové knihovny. Proklikejte se k sobě na disk, kde chcete mít knihovnu vytvořenou a vytvořte zde složku iTunes. Pak ji vyberte a potvrďte. Tím se vytvoří nová knihovna.

Do ní si můžete nahrát nové skladby, synchronizovat ji s iPhonem a šetřit tak místo na svém Macintosh HD. Nevýhodou je, že iTunes nelze spustit bez připojeného disku. Pokud tedy s Macem často cestujete, disk s sebou nechcete tahat, ale iPhone připojujete, toto řešení pro vás není. Osobně s MacBookem občas někam vyrazím a zatím s tím nemám žádný větší problém. Pokud jste ale majiteli iMacu nebo Macu Mini, který nikam nenosíte, řešení je to ideální.