Apple zkoumá nové způsoby, jak zajistit, aby se systémy automatického řízení chovaly více jako lidé, na základě nedávného patentového podání. USPTO konečně zveřejnila první patentovou přihlášku Apple týkající se automatického řízení.



To dá určitý přehled o strategiích, které by mohla společnost Apple využít k tomu, aby se jeho značka stala jedničkou na nově vznikajícím automobilovém trhu. Apple uvádí, že má tým stovek inženýrů, kteří pracují na technologii automatického řízení. Zpočátku společnost údajně měla ambice postavit vůz od základu. Tyto cíle se změnily pouze na budování základního navigačního systému pro automatické řízení.

Ve své patentové přihlášce Apple popisuje tento svůj systém. Namísto použití algoritmů a senzorů k tomu, aby se systém naučil cestu zcela samostatně, se ji naučí tím, že sleduje vaši jízdu. Když tedy řídíte, senzory Apple na vozidle sledují různé vlastnosti, které vyvíjejí charakterizaci trasy. Systém postupně aktualizuje charakteristiku, jak opakovaně tuto trasu řídíte. Jakmile bude dosaženo určitého prahu spolehlivosti, automatické řízení se rozsvítí a je připraveno.

Zdá se, že každá ulice na světě by měla být několikrát odjeta, než by bylo možné zapnout automatickou jízdu. Jedním z nejlepších funkcí navrhovaného systému Apple je, že charakterizace jsou nahrávány do vzdáleného systému, ten je může zpracovávat a sdílet je s jinými automobily. Školení AI s lidmi není zcela nový nápad. Většina AI systémů využívá těchto dat, aby získala základ pro algoritmy AI, s nimiž je možné pracovat. Samozřejmě, to, že Apple podal patent, neznamená, že skutečně využije tuto myšlenku a automatického řízení se opravdu dočkáme.

 

Zdroj: cultofmac.com