Patentová přihláška zveřejněná ve čtvrtek odhalila podrobnosti o autonomním výzkumu vozidel Apple, který generální ředitel Tim Cook nazval „matkou všech projektů AI“. Patentová přihláška nazvaná jednoduše „Autonomní navigační systém“ byla ve čtvrtek zveřejněna Úřadem pro patenty a ochranné známky USA.



Apple zřejmě na této technologii pracuje již od roku 2015. V patentu Apple popisuje metody, které umožňují efektivnější navigaci vozidel, čímž se snižuje nutnost neustálého přepracování detailních map. Patent uvádí, že mnoho autonomních systémů vozidel je založeno na sbírání informací v reálném čase o prvcích, které se mění ze dne na den, jako způsob minimalizace intenzivního výpočetního výkonu potřebného pro řízení auto.

Systém Apple by místo toho mohl řídit vůz nezávisle na jakýchkoli datech přijatých z jakéhokoli zařízení mimo vozidlo a jakékoliv navigační údaje uložené na místním vozidle před jakýmkoli sledováním navigace. Technologie společnosti Apple navrhuje počítačový model pro předpovědi tras pomocí senzorů a procesorů ve vozidle. Před rokem společnost Apple také uvedla, že investuje do automatizace související s dopravou v dopise, který předložil národní správě bezpečnosti silničního provozu.

Zdroj: cnbc.com