Budoucí modely Apple Watch by mohly obsahovat senzor, který umožňuje průběžné monitorování elektrokardiografu s cílem lépe odhalit vážné srdeční choroby, uvádí Bloomberg.



Apple uvádí, že testuje verzi Apple Watch, která zaznamenává srdeční aktivitu zmáčknutím obou stran přístroje dvěma prsty, což je test, který je znám jako elektrokardiogram nebo EKG. Pomocí EKG senzorů budou detekovány změny v kůži způsobené srdečním rytmem. Apple Watch s tímto senzorem vyžaduje aby uživatelé stiskli přístroj dvěma prsty rukou, na které se přístroj nenachází. Ten zjistí jakékoliv abnormality, jako jsou nepravidelné srdeční frekvence.

EKG jsou nejčastěji prováděny v lékařských ordinacích a nemocnicích, ale pro ty, kteří potřebují častější sledování, jsou na trhu k dispozici některé monitory EKG pro časté používání. Společnost Apple se v posledních měsících zajímala o zdraví srdce a v listopadu vydala aplikaci Apple Study Heart založenou na ResearchKit ve spolupráci se Stanfordskou lékařskou fakultou.

Není jasné, zda by přidání funkce EKG do Apple Watch vyžadovalo schválení FDA společností Apple. Generální ředitel společnosti Apple, Tim Cook, v minulosti řekl, že nechce zapojit FDA do Apple Watch. Apple se ale účastní pilotního programu pro rychlejší schválení digitálních nástrojů pro zdraví.

 

Zdroj: macrumors.com