Analytik Ming-Chi Kuo ze společnosti KGI Securities předpovídá, že nové iPhony budou potřebovat od roku 2019, nebo nejpozději od 2020 větší baterie a to kvůli kamerovému systému TrueDepth. Kuo nečekaně očekává, že společnost Apple bude tyto technologie využívat k tomu, aby v letech 2019 a 2020 zvýšila kapacitu baterií iPhonu, jak to běžně dělá, což by mělo za následek ještě delší životnost baterií pro budoucí modely.



Kuo zopakoval, že model TrueDepth bude v příštím roce rozšířen na tři modely iPhone, včetně nového 5,8″ iPhone X, většího 6,5″ modelu, který se bude jmenovat iPhone X Plus a nového modelu střední velikosti s 6,1″ LCD displej, ale zdá se, že systém Face ID zůstane v roce 2018 nezměněn.

Pokud jde o příští rok, Kuo předtím řekl, že druhá generace iPhone X by mohla mít jednu baterii ve tvaru L, která by poskytovala až 10% vyšší kapacitu ve srovnání se dvěma kusy baterií v současném iPhone X, což by samozřejmě mohlo mít za následek mírně delší životnost baterie.

Dodal, že příští rok takzvaný „iPhone X Plus“ bude pravděpodobně zachovávat návrh dvou článků baterií, ale větší velikost zařízení o velikosti 6,5 palce bude stále umožňovat vyšší kapacitu baterie v rozmezí 3.300 až 3.400 mAh.

Očekává se, že Apple předvede světnu nové telefony iPhone X a iPhone X Plus ve svém obvyklém časovém cyklu v září příštího roku.

Zdroj: macrumors.com