Apple přichází s podrobnostmi o zabezpečení systému Face ID zabudovaného do iPhone X v novém příspěvku, kde je napsáno o přístupu, který mají vývojáři k datům zachyceným kamerou TrueDepth, kde uvádí jaké aplikace mohou od vás tyto data shromažďovat.



Nový příspěvek z The Washington Post, který obsahuje komentáře jak od odborníků na ochranu soukromí, tak i od společnosti Apple, zkoumá přístup k datům třetích stran, které odrážejí obavy uživatelů, které se objevily v tomto měsíci. Aplikace nemají přístup k mapě obličeje, kterou využívá Face ID k odemčení zařízení, ale vývojáři mohou používat fotoaparát TrueDepth pro skenování tváře uživatele za účelem vytvoření realističtějších aplikací s rozšířenou realitou.

Pomocí TrueDepth může aplikace rozpoznat pozici, topologii a výraz tváře uživatele, vše s vysokou přesností a v reálném čase, takže je snadné používat živé efekty nebo výrazů obličeje k ovládání 3D charakteru. Aplikace dokáží přečíst kompletní 3D mapu tváří spolu s „živým čtením“ 52 mikro-pohybů v očních víčkách, ústech apod. Například MeasureKit, bezplatná aplikace vyvinutá společností Rinat Khanov, má vestavěný nástroj, který zobrazuje údaje o obličeji, které kamera TrueDepth dokáže zachytit spolu se seznamem výrazů obličeje, které sleduje.

Zdroj: macrumors.com