Apple se umístil na 84. místě v hodnocení webu Glassdoor o nejlepšího zaměstnavatele v USA, kde hodnotí právě zaměstnanci firmy. Firma Apple se přitom umístila v roce 2012 na 10. místě. Apple skončila za několika dalšími technologickými společnostmi v žebříčku.



Mezi ně patří na prvním místě Facebook, na pátem místě Google, 21. místě LinkedIn, 31. místě Adobe, 39. místě Microsoft a 65. místě Yahoo. Nejsou to jen technologické společnosti které se zúčastnily, například řetězec rychlého občerstvení In-N-Out Burger a Southwest Airlines, se objevily také mezi těmi kteří v žebříčku klesly.

Glassdoor prohlásil, že hodnocení je založeno na vlastním algoritmu ocenění předložených zaměstnanci v období od 1. listopadu 2016 do 22. října 2017. Apple dosáhl během tohoto období 4,3-hvězdičkové hodnocení v porovnání s předním 4,6-hvězdičkovým hodnocením Facebooku. Generální ředitel společnosti Apple, Tim Cook, byl v loňském roce zařazen na 53. místě v žebřícku o nejlepšího generálního ředitele americké společnosti na webu Glassdoor.

Zdroj: macrumors.com