Apple dnes zveřejnil watchOS 4.2, druhou hlavní aktualizaci operačního systému watchOS 4, který běží na Apple Watch. watchOS 4.2 přichází o něco více než měsíc po vydání watchOS 4.1, první velké aktualizace, která přinesla Apple Music streaming přes LTE.



watchOS 4.2 můžete stáhnout prostřednictvím specializované aplikace Apple Watch na iPhone tím, že přejdete na Obecné -> Aktualizace Softwaru. Chcete-li nainstalovat nový software, musí mít Apple Watch alespoň 50 procent baterie, musí být umístěn na nabíječce a musí být v dosahu iPhone. Aktualizace watchOS 4.2 umožňuje podporu Apple Pay Cash, novou službu peer-to-peer společnosti Apple.

Apple Pay Cash je ale oficiálně k dispozici pouze uživatelům v USA. Spolu s podporou Apple Pay Cash watchOS 4.2 také nabízí nový typ cvičení, který umožňuje aplikacím třetích stran sledovat vzdálenost, průměrnou rychlost a nadmořskou výšku pro sjezd zimních sportů. Aktualizace také řeší chybu, která může způsobit, že se Apple Watch někdy restartuje při dotazu aplikace Siri na počasí.

Zdroj: macrumors.com