Generální ředitel společnosti Apple, Tim Cook a generální ředitel společnosti Koch Industries, Charles Koch, se dnes spojili, aby napsali své stanovisko ve Washington Post, v němž vyzvali kongres, aby vytvořil legislativní řešení k ochraně těch, kteří byli postiženi ukončením programu DACA.



DACA dává nelegálním přistěhovalcům, kteří vstoupili do Spojených států ve věku 16 let nebo mladším pracovní povolení a ochranu před deportací na dva roky. Mnoho z těch, kteří jsou chráněni DACA byli ve Spojených státech po většinu svého života. Cook a Koch poukazují na to, že existuje 690 000 těchto lidí, kteří díky tomu nemusí být schopni prožívat další prázdninovou sezónu ve Spojených státech. Oba dva vyzývají kongres, aby „ukázal odvahu přijímout toto opatření a udělali tak to, co je správné“.

Tim Cook obhajoval nové právní předpisy DACA, protože prezident Spojených států Donald Trump oznámil plány na postupné ukončení v září. V té době uvedl, že Apple spolupracuje s členy kongresu, aby přišli s legislativním řešením, které bude nadále chránit děti přistěhovalců. Apple zaměstnává 250 těchto lidí nebo dětí nelegálních přistěhovalců, kteří od té doby do USA přišli v mladém věku a žijí v zemi.

Zdroj: macrumors.com