Apple pracuje na vylepšení Siri a jeho základních schopnostech. Apple původně podal návrh na patent v roce 2016, ale teprve dnes byl přijat. V podstatě tento patent umožňuje to, že Siri dokáže rozpoznat, když uživatel šeptá a následně pošeptá zpět všechny své odpovědi.



Apple dále vysvětluje několik případů použití pro takovou funkci. Například uvádí, že by mohla být použita v knihovně, kde hlasitě mluvit může být zakázáno. Kromě toho by tato funkce mohla pomoci uživatelům respektovat jejich spolupracovníky při práci například v kanceláři. Samozřejmě, Apple se také zmínil o záporech, které by tato vlastnost mohla mít. Když by Siri mohla šeptat zpět, teoreticky by znamenalo, že citlivější informace mohou být sdíleny prostřednictvím hlasového asistenta.

Hlavní myšlenka patentu je, že Siri bude schopno rozpoznat, kdy uživatel šeptá, což by pravděpodobně mohlo být náročné to uskutečnit – zvláště když Siri již bojuje s některými složitějšími příkazy a prostředím. Apple však říká, že zařízení, jako je iPhone nebo Apple Watch, bude schopno měřit frekvenční charakteristiky vstupu, aby detekovalo šeptání. Dále patent naznačuje, že Siri může dokonce rozpoznat tón, který uživatel používá, a reagovat podobným tónem. Vždy je však důležité si uvědomit, že patentové přihlášky ne vždy naznačují to, jaké nové funkce nás čekají.

Zdroj:  9to5mac.com