Zatímco bezdrátové nabíjení založené na kontaktech může být užitečné, pravou vychytávkou je nabíjení na dlouhou vzdálenost – to umožňuje automatické nabití všech výrobků, ať už je máte položeny kdekoli v místnosti.



Zatím tuto možnost nemáme. Energous ale pracuje na této technologii už nějakou dobu a právě teď prohlásil důležitý krok. Společnost obdržela první schválení pro toto nabíjení. Schválení se týká vysílače WattUp Mid Field, který dosahuje do vzdálenosti jednoho metru. Může nabíjet více zařízení současně a mělo by pracovat na libovolném počtu zařízení, od telefonů, přes tablet až po klávesnice a sluchátka, pokud jsou vybaveny správným přijímačem.

Zpočátku by to fungovalo zasunutím přijímačů do zařízení, které chcete nabít, ale společnost doufá, že se výrobci, jako je například Apple, rozhodnou integrovat modul do rádiových čipů budoucích modelů. V minulosti byly fámy o tom, že Apple plánoval partnerství s Energou, aby spustil tuto technologii v iPhone X, ale nestalo se tak.
Společnost Energous dosud neoznámila žádné dostupné produkty, ale plánuje předvést systém na CES příští měsíc, proto doufáme, že se brzy dozvíme o plánech, které společnost má.

Zdroj: 9to5mac.com