Tom Guide sdílel žebříček „Vítězů ocenění za inovace roku 2017“, který samozřejmě zahrnuje i iPhone X, mezi další produkty, jako jsou například Nintendo Switch, DJI Spark a Amazon Echo.



iPhone X získal ocenění „Nejlepší produkt celkově“, toto ocenění obdržel mimo jiné za Super Retina Display, Face ID a čip A11 Bionic. O displeji Super Retina pro iPhone X, který obsahuje první OLED panel v zařízení iOS, Greg Joswiak říká, že Apple musel najmout hodně inženýrů, aby přišel s panely, které by byly lepší a aby řešily tradiční problémy OLED displejů. IPhone X používá svůj vlastní systém správy barev a další vylepšení technologií oproti konkurenčním telefonům.

Joswiak dále uvádí, že Touch ID nebyl nikdy plánován pro iPhone X. Před vydáním zařízení, byly fámy, které naznačovaly, že se Apple pokoušel vložit Touch ID, ale dokázal to. Apple to ale vyvrácí, podle něj bylo Face ID plánováno pro iPhone X od začátku. „Měli jsme naplánováno udělat skutečné rozpoznávání pomocí obličeje, jako nikdy předtím,“ řekl Joswiak.

V srdci iPhone X je čip A11 Bionic se dvěma výkonovými jádry a čtyřmi vysoce výkonnými jádry, které společně pracují na tom, aby iPhone X byl neuvěřitelně rychlý. Obsažený neuronový engine zvládná strojové učení, Face ID a spoustu dalších úloh, zatímco integrovaný koprocesor M11 Motion zachycuje data o pohybu. „Tým Apple, který pracoval na čipech perfektně spolupracoval se zbytkem hardwarových a softwarových týmů společnosti, aby navrhl takové čipy, které jsou vhodné pro sadu funkcí v iPhone X. Nikdo jiný se tomu nemůže vyrovnat,“ dodal Joswiak.

Zdroj: macrumors.com